NASAR ARAMA KURTARMA

Hakkımızda

NASAR ARAMA KURTARMA Özel Eğitim Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi 2018 yılında yeni iş imkanları yaratmak ve arama kurtarma faaliyetleri ve eğitimlerini gerçekleştirmek amacıyla kuruldu.
2020 yılında NASAR ARAMA KURTARMA Özel Eğitim Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi “BOTAŞ (BİL) Arama Kurtarma Hizmet Alım işini” aldı ve 35 kişiye Arama Kurtarma alanında iş imkânı sağladı.
2021-2024 yılları için ihaleye çıkan “BOTAŞ (BİL) ile Arama Kurtarma Hizmet Alım işi” ihalesini tekrar kazandı ve bünyesinde şu an için 40 Arama Kurtarma Personelini bulundurmaktadır.

      NASAR ARAMA KURTARMA Şirketi olarak en önemli misyonumuz “Ne olursa olsun bizle birlikte bu yolda yürüdüğümüz arkadaşlarımızdır”. En büyük hedefimiz ise  “Uzman veya Gönüllü Arama Kurtarma” elemanı olarak yetişenlere bu konuda iş imkânı yaratmak ve devamlığını sağlamaktır.
      Dünyanın ve Ülkemizin en büyük gerçekliği olan “Doğal Afetler” her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir. Önemli olan bu afetlere ne kadar hazırlıklı olduğumuz ve afet sonrasında müdahale edebilecek donanıma, eğitime sahip olmamızdır.
     Şirketimiz Arama Kurtarma faaliyetlerinin yanında Eğitim faaliyetlerinde de bulunmaktadır. NASAR ARAMA KURTARMA Şirketi olarak deneyimli ve donanımlı Eğitmen Kadromuz ile birçok Kurum, Kuruluş ve Şirkete;  “Arama Kurtarma, Survival, Kış Şartlarında Hayatta Kalma, Kar Motoru Sürüş Eğitimi ve Çığ Analizleri” vs. konularında eğitimler verdik.
      NASAR ARAMA KURTARMA Şirketi olarak, faydamızın dokunabileceği her bireye ve her canlıya fayda sağlamamız gerektiğine inanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Din, dil, cins, ırk, sosyal statü ayrımı gözetmeksizin afetlerden etkilenmiş ihtiyacı olan kişilere yardım etmek en temel hedefimizdir.
     Çalışmalarımızda maksimumu değil optimumu hedefliyoruz.

Vizyonumuz ve Misyonumuz

YÖNETİM

Nadir Kömürboğa

Şirket Ortağı

15.12.1981 yılında Bingöl’de doğdum. Eğitimimi Bingöl de tamamladım.

NASAR ARAMA KURTARMA Özel Eğitim Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi Kurucusu ve fikir sahibi olarak ben, 2003 Bingöl depremin de Babaannemi ve arkadaşlarımı kaybettikten sonra kendimi aciz hissettiğim günlerde Bingöl AKUT Kurucusu rahmetli Veysel AKSOY ile tanıştım. Kendisi o dönem BINGOL AKUT Birim Başkanıydı, hani derler hayatımın dönüm noktası diye. Bana bir insanın hayatının ne kadar önemli olduğunu öğretti ve arama kurtarma hikayem böylelikle başladı. 2003 yılında Bingöl AKUT’ta gönüllü olarak başladım. 2007 yılında BOTAS (BİL) de Kar Motoru Ekip Lideri olarak çalıştım. Veysel AKSOY’un vefatından sonra 2009 yılında Bingöl AKUT’tan ayrıldım ve 2013 yılına kadar BOTAS (BİL) de Ekip Liderliği yaptım.

2014 Yılında NYS ARAMA KURTARMA Şirketi ile Ortaklaşa “BOTAŞ (BİL) Arama Kurtarma Hizmet Alım işini” alıp 3 yıl boyunca, yaklaşık 25 kişiye iş imkânı sağladım.

2010 yılı hayatımın önemli aşamalarından biride şu an ki Şirket Koordinatörüm ve hocam Yusuf CANBABA ile tanıştığımda başladı. 2010 yılından bugüne kadar kader birliği yapmış olduğum Yusuf CANBABA ile Arama Kurtarma zihniyetini bir üst seviyeye taşımak için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.

2008 yılında askerliğimi GATA itfaiyeci olarak yaptım.

2019 da Bingöl İtfaiye Müdürlüğünde, İtfaiye personeli olarak işe girdim ve halen aktif olarak görevimi yapmaktayım.

Mahmut Bülbül

Şirket Ortağı

1976 yılında Bingöl de doğdum. İlk, Orta ve Lise Eğitimimi Bingöl ve Elazığ da tamamladım.

1999 yılında Üniversite eğimimi Kazakistan EL-FARABİ adındaki Kazak Devlet Üniversitesin de Uluslararası İlişkiler-Uluslararası Hukuk bölümünden mezun oldum.

Çeşitli Yurt içi ve Yurt dışı Özel Şirketlerde Üst Düzey Yöneticilik yaptım.

Bildiğim ve konuştuğum diller İngilizce, Rusça, Arapça ve Kazakça

Evli 1 çocuk babasıyım.

Yusuf Canbaba

Kordinatör

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİM VE SPOR BÖLÜMÜ MEZUNU

İŞ DENEYİMİ

BOTAŞ INTERNATIONAL LTD ŞTI 2007 ADY KAR MOTORU PERSONELİ

2008-2009 İKİ DÖNEM KAR MOTORU EKİP LİDERİ

BOTAŞ INTERNATIONAL LTD ŞTI  2014-2015 ve 2015-2016 NYS ARAMA KURTARMA EKİPLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

BOTAŞ INTERNATIONAL LTD ŞTI  2010 SAR PT3 EKİP LİDERİ VE KAR MOTORU EKİP LİDERLİĞİ

2 DÖNEM NYS ARAMA KURTARMA EKİPLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DAĞ, TIRMANIŞ VE ARAMA KURTARMA DENEYİMLERİ

Ağrı dağı yaz ve kış tırmanışları, Süphan yaz ve kış tırmanışları, Kaçkarlar, Ala dağlar yaz ve kış tırmanışları, Erciyes yaz kış, Munzurlar yaz kış tırmanışları, Munzurlarda 11 zirve tur kayakları ile Keşişler esence zirve tırmanışları

Aladağlar çığda arama ve cenazenin güvenli bir şekilde sağlık ekiplerine ulaştırmak

Kaçkarlar kaybolan İsrailli Turist’in arama ve kurtarma operasyonu

Ağrı dağı Amerikalı iki kişinin arama kurtarma operasyonu, Ağrı dağı İranlı dağcının cenaze indirme operasyonu